Galamb-becsinált zöldborsóval


(Pigeons aux petit pois)

¨        2 nagyobb vagy 4 kisebb galamb, 2 vékony szelet tűzdelő szalonna, 5 dkg vaj, 15 dkg füstölt tarja, 50 dkg fejtett zsenge borsó, 10 szem gyöngyhagyma, 1,2 l tyúkhúslé, 2 kk. liszt, só, bors, petrezselyem.
Tűzdeljük meg szalonnával a galambokat.
Vajon pároljuk fehérre, a vékony szeletekre vágott tarját és a hagymafejeket. Szedjük ki, csepegtessük le. Tartsuk melegen.
Ugyanabban a zsiradékban hirtelen süssük át a galambokat minden oldalon (15 perc), ezt is tegyük melegre.
A visszamaradt zsiradékból, a lisztből készítsünk rózsaszínű rántást, gyors kevergetés mellett öntsük fel a húslével, s ha forrni kezd, tegyük bele a galambokat a hagymával és a füstölt hússal együtt, öntsük hozzá a borsót.
Borsozzuk, ha szükséges, sózzuk. Lefedve, csendes tűzön 45 percig főzzük.
Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.
Ital: száraz vörösbor.
Vinaigrette = Francia öntet, alapja az ecet