Fűszeres pirított aprótök



(Courgettes sautées aux fines herbes)
¨        1 kg (5-6 db) zsenge spárgatök vagy cukkíni, 5 dkg vaj, 3 ek. liszt, 2 ek. vágott fűszerzöldség vegyesen (petrezselyem, turbolya, tárkony, snidling), 1 citrom leve, só.
Levágjuk a hámozatlan tök (cukkíni) végeit, hosszába kettévágjuk, kanállal kivájjuk a magait, falatnyi kockákra vágjuk, lisztben megforgatjuk.
Forró vajban megpirítjuk, előmelegített tálra szedjük, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk vágott fűszerekkel.
Frissen, sült húsokhoz kínáljuk.
(Finom, de én egy kicsit másképpen készítem. A kockákat először meglocsolom a citrommal - így ropogósabb marad. Lecsepegtetem, ekkor jön a liszt. A zöldség változó, többnyire csak petrezselyem és tárkony, de kapor mindig van hozzá.)