(Courgettes sautées aux fines
herbes)
¨
1 kg (5-6 db) zsenge spárgatök vagy cukkíni, 5
dkg vaj, 3 ek. liszt, 2 ek. vágott fűszerzöldség vegyesen (petrezselyem,
turbolya, tárkony, snidling), 1 citrom leve, só.
Levágjuk a hámozatlan tök
(cukkíni) végeit, hosszába kettévágjuk, kanállal kivájjuk a magait, falatnyi
kockákra vágjuk, lisztben megforgatjuk.
Forró vajban megpirítjuk,
előmelegített tálra szedjük, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk vágott
fűszerekkel.
Frissen, sült húsokhoz kínáljuk.
(Finom, de én egy kicsit
másképpen készítem. A kockákat először meglocsolom a citrommal - így ropogósabb
marad. Lecsepegtetem, ekkor jön a liszt. A zöldség változó, többnyire csak
petrezselyem és tárkony, de kapor mindig van hozzá.)