Francia vagy csúsztatott palacsinta




¨        Hozzávalók: 4 tojás, 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 2, 5 tej, só, 10 dkg vaníliás cukor
Elkészítés: A vajat habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, sót, s a tejjel lassanként elkeverjük. Végül könnyedén hozzákeverjük a tojások kemény habját. A sütése eltér a többi palacsintáétól, mert csak az egyik oldalát sütjük meg, nem túl gyors tűzön. Ha egyik oldala rózsaszínűre sült, egy kerek tálra csúsztatjuk a kisütött felével lefelé, vaníliás cukorral megszórjuk, s a következő kisült palacsintát rácsúsztatjuk. Így folytatjuk felváltva, amíg a palacsinták mind kisülnek. A legutolsót megfordítva borítjuk a tetejére. Azonnal, forrón, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.