¨
Hozzávalók: 4 tojás, 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 2,
5 tej, só, 10 dkg vaníliás cukor
Elkészítés: A vajat habosra
kavarjuk, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, sót, s a tejjel
lassanként elkeverjük. Végül könnyedén hozzákeverjük a tojások kemény habját. A
sütése eltér a többi palacsintáétól, mert csak az egyik oldalát sütjük meg, nem
túl gyors tűzön. Ha egyik oldala rózsaszínűre sült, egy kerek tálra csúsztatjuk
a kisütött felével lefelé, vaníliás cukorral megszórjuk, s a következő kisült palacsintát
rácsúsztatjuk. Így folytatjuk felváltva, amíg a palacsinták mind kisülnek. A
legutolsót megfordítva borítjuk a tetejére. Azonnal, forrón, vaníliás cukorral
meghintve tálaljuk.