Francia sós palacsinta



¨        Hozzávalók: a tésztához 13 dkg liszt, 2 tojás, másfél dl tej, kevés rum, citrom- és narancshéj, ízlés szerint, 5 dkg vaj, csipetnyi só; a töltelékhez 1 doboz camembert sajt, 3 evőkanál ketchup, késhegynyi só; 1 teáskanál olaj a serpenyő kikenéséhez
A tejjel, tojással és kevés olvasztott vajjal elkevert palacsintatésztát rummal, reszelt narancs- és citromhéjjal ízesítjük. A camembert sajtot annyi szeletkére vágjuk, ahány palacsintát sütöttünk. Minden palacsintába beleteszünk egy sajtszeletet, megkenjük a ketchuppal, majd négyrét hajtva tűzálló tálra tesszük. A tálat lefedjük, és előmelegített forró sütőben, erős lángon 10 percig sütjük, hogy a belsejében lévő sajt megolvadjon.