¨
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya, 15 dkg
reszelt sajt vegyesen (bármilyen fajta lehet), 5 gerezd fokhagyma, 1
mokkáskanál törött fekete bors, 5 dkg vaj (vagy margarin), 2 db egész tojás, 6
dl tej, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 teáskanál só.
A főtt burgonyát hámozás után
vékony karikákra vágom, a fokhagymagerezdeket megtisztítom, és apróra vágom
(nem zúzom). Egy tepsi alját beterítem burgonyakarikákkal, megsózom, kevés
fokhagymadarabkát szórok rá, majd meghintem reszelt sajttal és törött borssal.
A rétegezést addig folytatom, amíg csak tart a hozzávalókból. Ezután a tejet
felforralom, beleszórom a reszelt szerecsendiót, majd ha kissé kihűlt,
hozzáöntöm a közben habosra kevert tojást. Ezzel az öntettel lelocsolom a
burgonyát. Ezután az előmelegített forró sütőbe tolom, és fedetlenül pirítom
huszonöt percig, illetve addig, amíg a teteje szép pirosra nem sül. Ha már
majdnem készen van, megszórom apróra morzsolt vajjal, és már csak addig
pirítom, amíg a vaj elolvad a tetején. Kockákra vágva tálalom. Aki szereti, a
tányérján még külön is megsajtozhatja.