¨
A krémlap hozzávalói: 1 doboz Arvit mélyhűtött
vajastészta
A szobahőmérsékletű vajastésztát
kétfelé osztjuk, majd kb. 4-5 mm vastagságura nyújtjuk, és margarinnal átkent
sütőlemezekre rakjuk. Megszurkáljuk és kb. 230 fokos sütőben megsütjük.
Célszerű a felső krémlapot mindig előre felvágni, és a végén úgy rácsúsztatni a
krém tetejére.
¨
A vaníliakrém hozzávalói: 7 dl tej, 20 dkg
cukor, 4 db tojás, 11 dkg finomliszt, 2 csomag vaníliás cukor, 2 csomag Haas
tejszínhabpótló por, 3 dl tej.
A tojásokat szétválasztjuk, majd
a sárgáját elkeverjük 2 dl tejjel, liszttel, a vaníliás cukorral és a fele
cukorral. A maradék tejet felforraljuk, és vízgőz fölé tesszük. Folyamatos
keverés mellett hozzáadjuk a lisztes, tojásos, édes keveréket, majd vízgőz
fölött kevergetve felfőzzük, és melegen tartjuk. A tojásfehérjéből habot
verünk, ha félkemény, hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük. Ha a
hab kemény, gyors, óvatos mozdulatokkal az alaphoz keverjük. Melegen az
elősütött krémlapra egyenletes vastagságura igazítjuk, kihűtjük. A
tejszínhabpótló port a kimért tejhez keverjük, először lassan, majd gyors
mozdulatokkal habbá verjük, hűtőbe tesszük.