Francia krémes-lepény



¨        A krémlap hozzávalói: 1 doboz Arvit mélyhűtött vajastészta
A szobahőmérsékletű vajastésztát kétfelé osztjuk, majd kb. 4-5 mm vastagságura nyújtjuk, és margarinnal átkent sütőlemezekre rakjuk. Megszurkáljuk és kb. 230 fokos sütőben megsütjük. Célszerű a felső krémlapot mindig előre felvágni, és a végén úgy rácsúsztatni a krém tetejére.
¨        A vaníliakrém hozzávalói: 7 dl tej, 20 dkg cukor, 4 db tojás, 11 dkg finomliszt, 2 csomag vaníliás cukor, 2 csomag Haas tejszínhabpótló por, 3 dl tej.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük 2 dl tejjel, liszttel, a vaníliás cukorral és a fele cukorral. A maradék tejet felforraljuk, és vízgőz fölé tesszük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztes, tojásos, édes keveréket, majd vízgőz fölött kevergetve felfőzzük, és melegen tartjuk. A tojásfehérjéből habot verünk, ha félkemény, hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük. Ha a hab kemény, gyors, óvatos mozdulatokkal az alaphoz keverjük. Melegen az elősütött krémlapra egyenletes vastagságura igazítjuk, kihűtjük. A tejszínhabpótló port a kimért tejhez keverjük, először lassan, majd gyors mozdulatokkal habbá verjük, hűtőbe tesszük.