¨
Hozzávalók: 7,5 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2
evőkanál vaníliás cukor, csipet só, 4 tojás, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési
keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 75 dkg savanykás alma, 1,5 dl tejföl
Elkészítés: A vajat 10 dkg
cukorral, 1 evőkanál vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, ezután
apránként hozzáadunk 2 tojást, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport
hozzákeverve tésztává gyúrjuk. Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és
fél cm vastag szeletekre vágjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát
kivajazott formába töltjük, és a tetejét elsimítjuk. Szépen elrendezzük rajta
az almaszeleteket. A süteményt a sütő alsó rácsán 35 percig sütjük. A tejfölt a
megmaradt tojásokkal, a fennmaradó cukorral és a vaníliás cukorral
összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre, és a sütőbe
visszatéve még 25 percig sütjük. A már kihűlt tortát porcukorral meghintjük.