Fokhagymakrém



¨        Elkészítése kb. fél órát vesz igénybe. Testes vörösborral kínáljuk.
¨        Hozzávalók: 1 kis konzerv szardellafilé (én olajos heringet használok, de kiveszem a gerincét), 30 fokhagymagerezd, 1 csomó petrezselyem, 2 evőkanál lágy vaj, 5 evőkanál olívaolaj, kevéske olaj a sütéshez
Csepegtessük le a szardellafilét (olajos heringet), villával törjük péppé. 15 fokhagymagerezdet áttörünk, a petrezselyem leveleket letépkedjük, és egészen apróra vagdaljuk.
Ezt az egészet összekeverjük, majd olívaolajjal és vajjal krémes pasztává dolgozzuk.
A megmaradt 15 fokhagymagerezdet nagyobb darabokra vágjuk. Forrósítsunk kevés olívaolajat egy serpenyőben, és a fokhagymadarabkákat kicsit pirítsuk meg benne, majd keverjük a pasztába.
Ötlet: a fokhagymakrémet előételként vagy bor mellé is kínálhatjuk. A legfinomabb pirítósra, vagy pirított baguette-szeletekre kenve.