¨
Elkészítése kb. fél órát vesz igénybe. Testes
vörösborral kínáljuk.
¨
Hozzávalók: 1 kis konzerv szardellafilé (én
olajos heringet használok, de kiveszem a gerincét), 30 fokhagymagerezd, 1 csomó
petrezselyem, 2 evőkanál lágy vaj, 5 evőkanál olívaolaj, kevéske olaj a
sütéshez
Csepegtessük le a szardellafilét
(olajos heringet), villával törjük péppé. 15 fokhagymagerezdet áttörünk, a petrezselyem
leveleket letépkedjük, és egészen apróra vagdaljuk.
Ezt az egészet összekeverjük,
majd olívaolajjal és vajjal krémes pasztává dolgozzuk.
A megmaradt 15 fokhagymagerezdet
nagyobb darabokra vágjuk. Forrósítsunk kevés olívaolajat egy serpenyőben, és a
fokhagymadarabkákat kicsit pirítsuk meg benne, majd keverjük a pasztába.
Ötlet: a fokhagymakrémet
előételként vagy bor mellé is kínálhatjuk. A legfinomabb pirítósra, vagy
pirított baguette-szeletekre kenve.