Finom brióstészta



(Páte á brioche surfine)
¨        50 dkg finomliszt, 35 dkg vaj, 6 tojás, 1,5 dkg élesztő, 1,5 dkg só, 3 dkg kristálycukor, 2 ek. tej.
2 ek. langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, összekeverjük a liszttel, 4 tojással, cukorral, sóval. Ha már kezd összeállni a massza, egyenként belegyúrjuk a 2 tojást.
Kanállal felpuhítjuk a vajat, 3 egyenlő részben, adagonként hozzágyúrjuk a tésztát.
Nagyobb tálban, letakarva, szobahőmérsékleten 1,5 óráig kelesztjük.
Ha nagyobb edényre van szükség, kétfelé vesszük a tésztát és kb. 10 órán át hűvösre állítva pihentetjük.
Készíthetünk belőle apró briósokat, vagy 3 nagy brióst. Tölthetjük is.
Középmeleg sütőben kb. 40 percig sütjük.
(Tényleg finom, ajánlom.)