Fehér káposzta sajttal



(Choux de Bruxelles au gruyére)
¨        1 kg fehér káposzta, 8 dkg húsos füstölt szalonna, 5 dkg fehérszalonna, 12 dkg reszelt sajt, só.
Lobogó vízben megfőzzük (25 perc) a negyedekre vágott káposztát, pár perccel a leszűrés előtt megsózzuk, leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük.
A vékony csíkokra szelt fehérszalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk a zsírjában az apró kockákra vágott húsos szalonnát. Ráfektetjük a káposztacikkeket, és 3-4 percig erős lángon pirítjuk.
Tűzálló tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal. 10 percre középmeleg sütőbe tesszük, a sajtot ráolvasztjuk.
Sertéssülttel kínáljuk.
 (Ajánlom, finom és gyors. Hasonlóan finom karfiolból, brokkoliból és széles zöldbabból.)