(Choux de Bruxelles au gruyére)
¨
1 kg fehér káposzta, 8 dkg húsos füstölt
szalonna, 5 dkg fehérszalonna, 12 dkg reszelt sajt, só.
Lobogó vízben megfőzzük (25 perc)
a negyedekre vágott káposztát, pár perccel a leszűrés előtt megsózzuk,
leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük.
A vékony csíkokra szelt
fehérszalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk a zsírjában az apró kockákra vágott
húsos szalonnát. Ráfektetjük a káposztacikkeket, és 3-4 percig erős lángon
pirítjuk.
Tűzálló tálba tesszük, megszórjuk
reszelt sajttal. 10 percre középmeleg sütőbe tesszük, a sajtot ráolvasztjuk.
Sertéssülttel kínáljuk.
(Ajánlom, finom és gyors. Hasonlóan finom
karfiolból, brokkoliból és széles zöldbabból.)