(Charlotte aux framboises)
¨
4 személyre – előkészítés: 40 perc – főzés: 3
perc
¨
400 g eper, 40 cl tejszín, 8 lap zselatin, 40 g
porcukor, 30 babapiskóta, fél citrom leve, mentalevelek
Áztassuk a zselatint hideg vízbe.
Tegyünk félre 120 g epret, a
többit turmixoljuk le.
Adjuk hozzá a citromot, és
melegítsük kis lángon. Adjuk hozzá a zselatint, oldjuk fel, majd hagyjuk hűlni.
A cukorral verjük fel a lehűtött
tejszínt. Vegyítsük bele az epres masszát, majd az egészben hagyott
eperszemeket.
Tegyünk egy formába egy réteg
babapiskótát, rá a krémet, majd megint egy réteg piskótát. A tetejére terítsünk
konyharuhát és tegyünk rá súlyt. Hűtsük legalább 4 órát.
Tálaláskor borítsuk ki a
formából, díszítsük eperszemekkel és mentalevelekkel. Tálaljuk hidegen,
angolkrémmel.