Epres puding



(Charlotte aux framboises)
¨        4 személyre – előkészítés: 40 perc – főzés: 3 perc
¨        400 g eper, 40 cl tejszín, 8 lap zselatin, 40 g porcukor, 30 babapiskóta, fél citrom leve, mentalevelek
Áztassuk a zselatint hideg vízbe.
Tegyünk félre 120 g epret, a többit turmixoljuk le.
Adjuk hozzá a citromot, és melegítsük kis lángon. Adjuk hozzá a zselatint, oldjuk fel, majd hagyjuk hűlni.
A cukorral verjük fel a lehűtött tejszínt. Vegyítsük bele az epres masszát, majd az egészben hagyott eperszemeket.
Tegyünk egy formába egy réteg babapiskótát, rá a krémet, majd megint egy réteg piskótát. A tetejére terítsünk konyharuhát és tegyünk rá súlyt. Hűtsük legalább 4 órát.
Tálaláskor borítsuk ki a formából, díszítsük eperszemekkel és mentalevelekkel. Tálaljuk hidegen, angolkrémmel.