Eper- vagy őszibarack-charlotte



(Fraises ou péches en charlotte)
¨        35 db babapiskóta, 75 dkg eper vagy őszibarack, 0,5 dl rum vagy konyak, 8 dkg kristálycukor, 1 dl tej, 3 tojás, 2 dl tejszín vagy 3 dl vaníliakrém.
Mély tűzálló tálat kibélelünk decinyi, vízzel hígított rummal meglocsolt piskótával.
A lecsepegtetett gyümölcsöt falatnyira daraboljuk, megszórjuk 2 púpozott ek. cukorral, rászórjuk a piskótára.
Felverjük a tojásokat, beledolgozzuk a langyos tejet, ráöntjük a gyümölcsre. Beterítjük meglocsolt piskótával, gyenge tűznél 15 percig sütjük.
Kihűtve, tejszínhabbal vagy vaníliakrémmel kínáljuk.
(Finom, kedvencem, ha kajszibarackkal készül.)