(Fraises ou péches en charlotte)
¨
35 db babapiskóta, 75 dkg eper vagy őszibarack,
0,5 dl rum vagy konyak, 8 dkg kristálycukor, 1 dl tej, 3 tojás, 2 dl tejszín
vagy 3 dl vaníliakrém.
Mély tűzálló tálat kibélelünk
decinyi, vízzel hígított rummal meglocsolt piskótával.
A lecsepegtetett gyümölcsöt
falatnyira daraboljuk, megszórjuk 2 púpozott ek. cukorral, rászórjuk a
piskótára.
Felverjük a tojásokat,
beledolgozzuk a langyos tejet, ráöntjük a gyümölcsre. Beterítjük meglocsolt
piskótával, gyenge tűznél 15 percig sütjük.
Kihűtve, tejszínhabbal vagy
vaníliakrémmel kínáljuk.
(Finom, kedvencem, ha
kajszibarackkal készül.)