Endíviasaláta almával



(Salade d´endives aux pommes)
¨        50 dkg (4-5 db) endívia, 2 nagyobb, savanykás alma, 1 citrom, 1 dl vinaigrette-mártás.
Az endívia külső leveleit leszedjük, éles késsel kikanyarítjuk a keserű torzsát. Megmossuk, jól lecsepegtetjük, vékony csíkikra szeleteljük, fél citrommal lelocsoljuk.
Az almákat meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, rácsavarjuk a másik fél citrom levét.
A vinaigrette-mártást elkészítjük, beleforgatjuk az endíviát, almát.
Dúsíthatjuk hónapos retekkel, dióbéllel, mogyoróval, mazsolával.
Behűtve kínáljuk.

Endíviasaláta céklával (Salade d´endives)

L. előző + 50 dkg főtt cékla - minden kockákra vágva.