(Salade d´endives aux pommes)
¨
50 dkg (4-5 db) endívia, 2 nagyobb, savanykás alma,
1 citrom, 1 dl vinaigrette-mártás.
Az endívia külső leveleit
leszedjük, éles késsel kikanyarítjuk a keserű torzsát. Megmossuk, jól
lecsepegtetjük, vékony csíkikra szeleteljük, fél citrommal lelocsoljuk.
Az almákat meghámozzuk, vékony
csíkokra vágjuk, rácsavarjuk a másik fél citrom levét.
A vinaigrette-mártást
elkészítjük, beleforgatjuk az endíviát, almát.
Dúsíthatjuk hónapos retekkel,
dióbéllel, mogyoróval, mazsolával.
Behűtve kínáljuk.
Endíviasaláta céklával (Salade
d´endives)
L. előző + 50 dkg főtt cékla -
minden kockákra vágva.