¨
A tészta
hozzávalói: 1 kg liszt, 25 dkg vaj, 1 db tojás, 1 dl víz, só.
¨
A
töltelék hozzávalói: 1 kg hagyma, 10 dkg szalonna, 1,5 dl olaj, 2 dkg vaj, 2
dkg liszt, 2 dl tej, 8 dkg reszelt sajt, só, bors.
Elkészítése: Robotgéppel összedolgozzuk a lisztet, a vajat
és megsózzuk. Ha már elég porhanyós a tészta, hozzáadjuk a vizet és a tojást.
Ha jól összekevertük, kivesszük a keverőből, és lágyan golyót formázunk belőle.
Végül kendővel letakarva 2 órára hűtőbe tesszük. Ezután előveszünk 2 serpenyőt.
Az egyik serpenyőbe vastagra vágott hagymát szórunk, vajon megpirítjuk, sózzuk,
borsozzuk, kevergetjük, majd felöntjük tejjel és főzzük. A másik serpenyőbe 50g
liszt és 50 g vaj keverékéből rántást készítünk. A kihűlt rántásra ráöntjük a
forró tejet és a hagymát, és kívánt sűrűségűre főzzük.
A hűtőből kivett tésztával kibélelünk kis kosárformákat
és beletöltjük a hagymás besamelt. A tetejére kis hagymát és reszelt sajtot
teszünk. Forró sütőben 15 perc alatt elkészül.