(Chou garni en salade)
¨
50 dkg tömött káposzta, 2 savanykás alma, 1
citrom leve, pár szem dióbél, 8 dkg trappista (vagy ementáli) sajt, 8 dkg
mazsola, 15 dkg füstölt húsos szalonna, 4-5 ek. vinaigrette-mártás, durva só,
őrölt bors.
A káposztát gyaluljuk nagyon
vékonyra, szórjuk meg fél marék durva sóval és hagyjuk 1 órát állni.
A mazsolát áztassuk langyos
teában.
Készítsünk sótlan
vinaigrette-mártást (a káposzta sós).
Nyomkodjuk ki a káposzta levét. A
káposztát tegyük mély tálba, locsoljuk meg a mártással, jól keverjük össze.
Vágjuk kockára a szalonnát,
zsírjában pirítsuk meg, a zsírt öntsük le.
A szalonnát öntsük a káposztára.
A sajtot is vágjuk apró kockákra,
keverjük a káposztához.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk
kockára, öntsünk rá citromlevet.
A dióbelet vagdaljuk durvára.
Keverjük az almát, lecsöpögtetett
mazsolát és a sajtot is a káposztához. Keverjük össze.
Behűtve tálaljuk.