(Feuilles de chocolat)
¨
4 személyre – előkészítés: 40 perc – főzés: 15
perc
¨
200 g keserű csokoládé, 300 g gesztenyepüré, 15
cl tejszín, 3 evőkanál tejszínhab, porcukor
¨
Szósz: 10 cl tej, 200 g nugát, 1 evőkanál
mogyorólikőr, 6 evőkanál tejszín
Kis lángon olvasszuk fel a
csokoládét. Öntsük alufóliára úgy, hogy 2-3 mm vastag legyen. Tegyük
hűtőszekrénybe, dermedés után vágjuk 4 x 6 cm-es háromszögekre.
A gesztenyemasszát dolgozzuk
össze a tejszínnel, egy kis meggylikőrrel és a tejszínhabbal.
Melegítsük fel a tejet. Olvasszuk
fel benne a nugátot. Ha kihűlt, tegyük bele a likőrt és a tejszínhabot.
Szedjük le a csokilapokat a
fóliáról. Ragasszuk össze kettesével, a gesztenyés krémmel. A tetejét is
díszítsük a gesztenyekrémmel, és öntsük le a nugátszósszal.