Csokoládélevelek



(Feuilles de chocolat)
¨        4 személyre – előkészítés: 40 perc – főzés: 15 perc
¨        200 g keserű csokoládé, 300 g gesztenyepüré, 15 cl tejszín, 3 evőkanál tejszínhab, porcukor
¨        Szósz: 10 cl tej, 200 g nugát, 1 evőkanál mogyorólikőr, 6 evőkanál tejszín
Kis lángon olvasszuk fel a csokoládét. Öntsük alufóliára úgy, hogy 2-3 mm vastag legyen. Tegyük hűtőszekrénybe, dermedés után vágjuk 4 x 6 cm-es háromszögekre.
A gesztenyemasszát dolgozzuk össze a tejszínnel, egy kis meggylikőrrel és a tejszínhabbal.
Melegítsük fel a tejet. Olvasszuk fel benne a nugátot. Ha kihűlt, tegyük bele a likőrt és a tejszínhabot.
Szedjük le a csokilapokat a fóliáról. Ragasszuk össze kettesével, a gesztenyés krémmel. A tetejét is díszítsük a gesztenyekrémmel, és öntsük le a nugátszósszal.