Csokoládékrém mazsolával



(Ganache au chocolat et raisins macérés)
4 személyre – elkészítési idő: 30 perc+12 óra hűtés – főzés: 20 perc
¨        3 kanál rumba áztatott mazsola, 450 g félédes csokoládé, 3 tojássárgája, 5 tojásfehérje, 250 g tejszín
¨        Az angol krémhez: 1 liter tej, 6 tojás sárgája, 100 g porcukor, 1 pohár rum
1. Forraljuk a tejszínt, amíg negyedére be nem sűrűsödik és keverjük a felolvasztott csokoládéhoz. Ha langyosra hűlt, keverjük hozzá a tojássárgáját, melegítsük, de ne forraljuk, hogy össze ne ugorjon, majd keverjük el benne a kemény habbá vert tojásfehérjét. Adjuk hozzá a mazsolát, majd hűtsük több kicsi vagy egy nagy tálban 12 órán keresztül.
Ezután meleg vízbe mártott kanállal gombócokat szaggatunk ki belőle lapos tányérokra. Öntsük le az angol krémmel.
2. Az angol krém: Forraljuk fel a tejet a rummal. A tojások sárgáját a cukorral keverjük jól össze, apránként adjuk hozzá a tejet, melegítsük, amíg be nem sűrűsödik. Lehűtve tálaljuk.