(Ganache au chocolat et raisins
macérés)
4 személyre – elkészítési idő: 30
perc+12 óra hűtés – főzés: 20 perc
¨
3 kanál rumba áztatott mazsola, 450 g félédes
csokoládé, 3 tojássárgája, 5 tojásfehérje, 250 g tejszín
¨
Az angol krémhez: 1 liter tej, 6 tojás sárgája,
100 g porcukor, 1 pohár rum
1. Forraljuk a tejszínt, amíg
negyedére be nem sűrűsödik és keverjük a felolvasztott csokoládéhoz. Ha
langyosra hűlt, keverjük hozzá a tojássárgáját, melegítsük, de ne forraljuk,
hogy össze ne ugorjon, majd keverjük el benne a kemény habbá vert
tojásfehérjét. Adjuk hozzá a mazsolát, majd hűtsük több kicsi vagy egy nagy
tálban 12 órán keresztül.
Ezután meleg vízbe mártott
kanállal gombócokat szaggatunk ki belőle lapos tányérokra. Öntsük le az angol
krémmel.
2. Az angol krém: Forraljuk fel a
tejet a rummal. A tojások sárgáját a cukorral keverjük jól össze, apránként
adjuk hozzá a tejet, melegítsük, amíg be nem sűrűsödik. Lehűtve tálaljuk.