(Gratin d’oranges)
¨
4 személyre – előkészítés: 20 perc – sütés: 2
perc
¨
6 narancs, 10 cl Curacao vagy Grand Marnier, 100
g tejszín, 40 g sovány túró, 2 tojás, 60 g cukor
Hámozzuk meg a narancsokat,
szedjük gerezdekre és tegyük egy tálba, locsoljuk meg 5 cl narancslikőrrel és
szórjuk meg 20 g cukorral. Hagyjuk állni egy órát.
Keverjük össze a porcukorral a
tojások sárgáját. Ha már elég krémes, adjuk hozzá a túrót, a tejszínt és a
maradék likőrt. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és keverjük a krémbe.
Osszuk el tűzálló tálakra a
narancsot, öntsük le a szósszal és tegyük a forró sütőbe vagy grillbe annyi
időre, hogy épp csak megkapja a tetejét.