Csőben sült burgonya szavojai módra



(Gratin savoyard)
¨        2 kg burgonya, 25 dkg reszelt sajt, 1,5 l sovány tyúkhúsleves, só, bors, szerecsendió, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj.
Vékony karikákra vágjuk a burgonyát, belekeverjük a sajt 3/4 részét, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendiót teszünk bele.
Fokhagymával bedörzsöljük a tűzálló tál belsejét, vajjal alaposan kikenjük, megszórjuk ek.-nyi sajttal, beleöntjük a burgonyát, és annyi húslét öntünk rá, hogy ellepje.
Megszórjuk a maradék vajjal és sajttal, tűzre tesszük, és ha forrni kezd, előmelegített sütőbe tesszük. Lassú tűzön 1/2 órát hagyjuk puhulni. Fedjük le alufóliával, és még 1/2 óráig pároljuk.
Szárnyasok, frissensültek mellé kínáljuk.
(Egyszerű és finom, ajánlom.)