¨
Elkészítése kb.1/2 órát vesz igénybe. Kb. 230
kcal adagonként. Baguett-tel kínáljuk.
¨
Hozzávalók: 24 csiga (konzerv), 2 mogyoróhagyma,
2 evőkanál vaj, 2 evőkanál liszt, 200 ml fehérbor, 1/4 liter borjúleves
(késztermék), 1/2 citrom leve, néhány csepp Worcester szósz, 1 konzerv
articsóka szív, só, frissen őrölt bors, csipetnyi cukor, csipetnyi
cayenne-bors, 4 evőkanál créme fraiche (tejszín!), néhány szál zöldfűszer
Csepegtessük le a csigát.
Vagdaljuk apróra a mogyoróhagymát.
Olvasszunk vajat egy serpenyőben,
pároljuk üvegesre a hagymát. Szórjunk lisztet a hagymára, habverővel keverjük
össze, majd süssük kicsit.
Öntsük fel állandó keverés
mellett fehérborral, majd levessel. Ízesítsük a levet Worcester szósszal és
citromlével, majd főzzük sűrűbbre.
Csepegtessük le az articsókát,
majd tegyük a csigával együtt a lébe. Főzzük 5 percig. Fűszerezzük sóval,
frissen őrölt borssal, cukorral és Cayenne-borssal.
Keverjük bele a créme fraiche-t,
díszítsük az ételt tálalás előtt zöldfűszerekkel.