Citromos-rumos finom sütemény



(Quatre-quart au citron et au rhum)
¨        6 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 30 perc
¨        125 g porcukor, 125 g liszt, 125 g vaj, 4 tojás, 1 citrom, 1 evőkanál rum
¨        Díszítés: 2 pohár víz, 20 kockacukor, 1 citrom, 2 evőkanál rum
Áztassuk be a citrom lereszelt héját a rumba fél órára.
A cukorral verjük fel a tojásokat habosra. Szórjuk bele apránként a lisztet, az olvasztott vajat és a rumos citromhéjat.
Öntsük kivajazott őzgerincformába, süssük 180 fokon (6-os fokozat) 30 percig.
Készítsünk szirupot a vízből, rumból és cukorból. Ha forrni kezd, tegyük bele a vékony karikára vágott citromhéjat. Kis lángon főzzük 20 percig, míg a szirup aranybarnára pirul. Öntsük a karamellt a süteményre, tegyük rá a citromhéjat.