(Quatre-quart au citron et au
rhum)
¨
6 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 30
perc
¨
125 g porcukor, 125 g liszt, 125 g vaj, 4 tojás,
1 citrom, 1 evőkanál rum
¨
Díszítés: 2 pohár víz, 20 kockacukor, 1 citrom,
2 evőkanál rum
Áztassuk be a citrom lereszelt
héját a rumba fél órára.
A cukorral verjük fel a tojásokat
habosra. Szórjuk bele apránként a lisztet, az olvasztott vajat és a rumos
citromhéjat.
Öntsük kivajazott
őzgerincformába, süssük 180 fokon (6-os fokozat) 30 percig.
Készítsünk szirupot a vízből,
rumból és cukorból. Ha forrni kezd, tegyük bele a vékony karikára vágott
citromhéjat. Kis lángon főzzük 20 percig, míg a szirup aranybarnára pirul. Öntsük
a karamellt a süteményre, tegyük rá a citromhéjat.