Bundás ananász karamellel



(Ananas habillés en caramel)
¨        4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 10 perc
¨        200 g liszt, 50 g vaj, 3/4 pohár víz vagy sör, 2 tojásfehérje, 30 g cukor, 3 evőkanál rum, 1 ananászkonzerv (szeletelt)
¨        A karamellhez: 3 evőkanál cukor, egy kis víz
Keverjük össze a lisztet, cukrot, puha vajat, vizet vagy sört, tojásfehérjéket és rumot. Elég sűrű tésztát kapunk. Fel is verhetjük a tojásfehérjét, úgy könnyebbé válik
Mártsuk lisztbe a lecsöpögtetett ananászszeleteket, forgassuk lisztbe, majd mártsuk meg a tésztában. Süssük ki forró olajban. Helyezzük előmelegített tányérokra.
Készítsünk karamellt a cukorból. Öntsük a bundás ananászra.