(Ananas habillés en caramel)
¨
4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 10
perc
¨
200 g liszt, 50 g vaj, 3/4 pohár víz vagy sör, 2
tojásfehérje, 30 g cukor, 3 evőkanál rum, 1 ananászkonzerv (szeletelt)
¨
A karamellhez: 3 evőkanál cukor, egy kis víz
Keverjük össze a lisztet, cukrot,
puha vajat, vizet vagy sört, tojásfehérjéket és rumot. Elég sűrű tésztát
kapunk. Fel is verhetjük a tojásfehérjét, úgy könnyebbé válik
Mártsuk lisztbe a lecsöpögtetett
ananászszeleteket, forgassuk lisztbe, majd mártsuk meg a tésztában. Süssük ki
forró olajban. Helyezzük előmelegített tányérokra.
Készítsünk karamellt a cukorból.
Öntsük a bundás ananászra.