(Baignets aux pommes)
¨
2 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 10
perc
¨
150 g liszt, 2 tojás, 1 pohár sör, 150 g
porcukor, 4 golden alma, 1 citrom leve
Öntsük egy tálba a lisztet. Adjuk
hozzá a tojások sárgáját és a sört. Keverjük csomómentesre.
Hámozzuk meg az almákat, szedjük
ki a magházukat. Vágjuk vastagabb karikákra.
Verjük fel a tojásfehérjét nagyon
keményre. Keverjük a tésztába.
Forrósítsunk fel olajat egy
serpenyőben.
Az almakarikákat a tésztába
mártva hirtelen süssük ki aranysárgára.
Tegyük nedvszívó papírra a kész
bundás almákat.
Tálalás előtt szórjuk meg
porcukorral
Az ínyencek az almaszeleteket
CALVADOS-ba áztathatják sütés előtt.