Bundás alma




(Baignets aux pommes)
¨        2 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 10 perc
¨        150 g liszt, 2 tojás, 1 pohár sör, 150 g porcukor, 4 golden alma, 1 citrom leve
Öntsük egy tálba a lisztet. Adjuk hozzá a tojások sárgáját és a sört. Keverjük csomómentesre.
Hámozzuk meg az almákat, szedjük ki a magházukat. Vágjuk vastagabb karikákra.
Verjük fel a tojásfehérjét nagyon keményre. Keverjük a tésztába.
Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben.
Az almakarikákat a tésztába mártva hirtelen süssük ki aranysárgára.
Tegyük nedvszívó papírra a kész bundás almákat.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral
Az ínyencek az almaszeleteket CALVADOS-ba áztathatják sütés előtt.