(Sablé breton)
¨
6 személyre – előkészítés: 15 perc – sütés: 1
óra
¨
250 g liszt, 1 tojás, 3 tojássárgája, 150 g vaj,
150 g cukor, 10 g só, 1 csomag sütőpor
A liszt közepébe öntsük a
porcukrot, a sütőport, sót, tojást és két tojássárgáját.
Puhítsuk meg a vajat, úgy, hogy
ne legyen folyékony!
Dolgozzuk el a vajjal együtt a
lisztet, míg sima, egynemű tésztát kapunk. Pihentessük egy órát.
Vajazzunk ki egy tortaformát és
szórjuk meg zsemlemorzsával.
Tegyük bele a tésztát, simítsuk
el a tetejét és kenjük meg tojássárgájával.
Egy villával húzzunk csíkokat
díszítésül a tésztára.
Közepes lángon süssük 1 órán
keresztül. A tetejét takarjuk le fehér papírral, ha túlságosan barnulna.
A sütés végeztével várjunk 15
percet, mielőtt rácsra borítanánk.