Borjúszelet Foyot módra



(Cote de veau poelée Foyot)
¨        4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 20 perc
¨        4 vastag, egyenként 200 g-os borjúszelet, 4 kis paradicsom kivájva, sózva, kenyérbéllel, petrezselyemmel és vajjal töltve, 4 mogyoróhagyma, 80 g zsemlemorzsa, 120 g reszelt gróji sajt, 200 g vaj, 5 cl fehérbor, marhavelő, só, bors
Keverjük össze a reszelt sajtot, a morzsát és 50 g vajat.
Süssük meg vajban félig a lisztbe mártott borjúszeleteket. Ha kész tegyük a morzsás keverékre.
Tegyük a paradicsomokat mellé és fejezzük be a sütést a sütőben, locsolgassuk a vajjal.
Tegyük a paradicsomokat és szeleteket tányérokra. Tegyük félre.
A sütésből visszamaradt vajban futtassuk meg a hagymát. Tegyük bele a bort és a velőt. Forraljuk be a felére, majd adjunk hozzá 30 g vajat.
Öntsük a szószt a húsra.
Körítsük vajas szélesmetélttel.