(Cote de veau poelée Foyot)
¨
4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 20
perc
¨
4 vastag, egyenként 200 g-os borjúszelet, 4 kis
paradicsom kivájva, sózva, kenyérbéllel, petrezselyemmel és vajjal töltve, 4
mogyoróhagyma, 80 g zsemlemorzsa, 120 g reszelt gróji sajt, 200 g vaj, 5 cl fehérbor,
marhavelő, só, bors
Keverjük össze a reszelt sajtot,
a morzsát és 50 g vajat.
Süssük meg vajban félig a lisztbe
mártott borjúszeleteket. Ha kész tegyük a morzsás keverékre.
Tegyük a paradicsomokat mellé és
fejezzük be a sütést a sütőben, locsolgassuk a vajjal.
Tegyük a paradicsomokat és
szeleteket tányérokra. Tegyük félre.
A sütésből visszamaradt vajban
futtassuk meg a hagymát. Tegyük bele a bort és a velőt. Forraljuk be a felére,
majd adjunk hozzá 30 g vajat.
Öntsük a szószt a húsra.
Körítsük vajas szélesmetélttel.