(Blanquette d’agneau du
Poitou-Charentes dorée)
¨
6 személyre – előkészítés: 1 óra – főzés: 1 és
fél óra
¨
1, 5 kg feldarabolt birkahús nagy darabokban, 8
mogyoróhagyma, 200 g szalonna, 400 g barna csiperke, fehérbor vagy húsleves
¨
A szószhoz: 50 g vaj, 50 g liszt, 1/2 l tej vagy
húsleves, só, bors, szerecsendió, 2 tojássárgája, 3 evőkanál tejszín, 1 citrom
leve, vaj, olaj
Tisztítsuk meg a hagymát, a
szalonnát vágjuk kis csíkokra. Pirítsuk meg olaj és vaj keverékén a szalonnát a
bárányhússal, fűszerezzük.
Adjuk hozzá a karikára vágott
hagymát. Pároljuk 10 percig, öntsünk hozzá fehérbort és/vagy húslevest, hogy
ellepje, főzzük 1 óra 15 percet körülbelül.
A mártáshoz olvasszuk meg a
vajat, keverjük bele a lisztet, pirítsuk rövid ideig, öntsük fel meleg
húslevessel v. tejjel, adjuk hozzá a többi hozzávalót.