(Carré d’agneau forestier)
¨
4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 30
perc
¨
1 bárány eleje 12 szeletre vágva, 3 sárgarépa, 3
fehérrépa, 4 paradicsom, 100 g vargánya, 100 g krumpli, 100g vaj, 1 csokor
petrezselyem, kakukkfű, babérlevél, só, bors
1. Tisztítsuk fel és vágjuk
darabokra a répákat.
2. Főzzük meg forró vízben 10
percig a fehér- és 15 percig a sárgarépát.
3. Hámozzuk meg és vágjuk
karikára a krumplit. Vágjuk szeletekre a gombát.
4. Egy tűzálló tálba tegyük bele
a krumplit és a gombát, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a vajat. Erre tegyük a
báránydarabokat, fűszerezzük és forró sütőben (180 fok, 6-os fokozat) süssük 30
percig.
10 perccel a sütés befejezése
előtt adjuk hozzá a répákat. Körítsük a zöldségekkel a megsült bárányt.