Bajorkrém körtével



(Bavarois aux poire)
¨        6 személyre – előkészítés: 15 perc+2 óra hűtés
¨        5 körte, 500 g túró, 3 tojásfehérje, 6 levél zselatin, 2 citrom, 1 evőkanál porcukor, 250 g eper, mentalevelek
Hámozzunk meg három körtét, vágjuk kockára. Tegyük egy serpenyőbe fél pohár vízzel és egy citrom levével. Pároljuk puhára, majd hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a túrót.
Áztassuk a zselatint hideg vízbe egy fél citrom levével. Keverjük a hideg kompótba. Adjunk hozzá egy kanál porcukrot.
Verjük fel a tojásfehérjét, ezt is keverjük a túrós masszába. Öntsük formába és tegyük két órára a hűtőbe.
Hámozzuk meg a másik két körtét. Turmixoljuk le egy fél citrom levével.
Borítsuk ki a formából a bajor krémet. Öntsük le a körteszósszal. Díszítsük eperszeletekkel és mentalevelekkel.