Aszaltszilvás nyársak sonkás rizzsel



(Brochettes de porc et de pruneaux et riz au jambon)
¨        500 g sertéshús, 125 g főtt sonka, 2 összevágott hagyma, 20 kimagozott aszalt szilva, só, bors, 1 kiskanál koriander, 60 g vaj, 2 kanál olívaolaj, 250 hosszú szemű rizs
Tegyük a szilvát egy tálba, egy kis vaníliával ízesített 2,5 dl langyos vízzel öntsük le és hagyjuk állni 3 órát.
Szedjük le a felesleges zsiradékot a húsról, vágjuk 16 kockára. Locsoljuk meg olajjal, fűszerezzük sóval, borssal és az összetört korianderrel. Tegyük félre egy órára.
40 g vajon futtassuk meg a hagymát, adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, majd a rizst. Pirítsuk egy percig, majd adjunk hozzá fél liter vizet, sót, és kis lángon főzzük puhára. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet.
Készítsünk nyársakat a szilvával és a hússal, süssük meg a grillben vagy 180 fokos sütőben 15 perc alatt.
Tálaljuk a vajjal elkevert rizzsel.