(Brochettes de porc et de
pruneaux et riz au jambon)
¨
500 g sertéshús, 125 g főtt sonka, 2 összevágott
hagyma, 20 kimagozott aszalt szilva, só, bors, 1 kiskanál koriander, 60 g vaj,
2 kanál olívaolaj, 250 hosszú szemű rizs
Tegyük a szilvát egy tálba, egy
kis vaníliával ízesített 2,5 dl langyos vízzel öntsük le és hagyjuk állni 3
órát.
Szedjük le a felesleges
zsiradékot a húsról, vágjuk 16 kockára. Locsoljuk meg olajjal, fűszerezzük
sóval, borssal és az összetört korianderrel. Tegyük félre egy órára.
40 g vajon futtassuk meg a
hagymát, adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, majd a rizst. Pirítsuk egy
percig, majd adjunk hozzá fél liter vizet, sót, és kis lángon főzzük puhára. Ha
szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet.
Készítsünk nyársakat a szilvával
és a hússal, süssük meg a grillben vagy 180 fokos sütőben 15 perc alatt.
Tálaljuk a vajjal elkevert
rizzsel.