(Créme de pruneaux)
¨
4 személyre – előkészítés: 15 perc – főzés: 1
óra
¨
400 g aszalt szilva, 20 cl vörösbor, 2 zacskó
vaníliás cukor, 200 g túró
Áztassuk egy éjszakára vízbe az
aszalt szilvát. Következő nap forraljuk fel a vizet és főzzük kis lángon 30
percig. Magozzuk ki.
Tegyünk félre kb. 3 decit a
szilva főzővizéből. Ehhez tegyük hozzá a vörösbort és a vaníliás cukrot, főzzük
tovább gyenge tűzön 30 percig.
Turmixoljuk le a lecsepegtetett
szilvát. Adjunk hozzá a megfőtt szirupból annyit, hogy krémszerű legyen. Tegyük
be a hűtőbe.
Tálalás előtt osszuk négyfelé,
körítsük a túróval és szilvaszemekkel.
Össze is keverhetjük a
szilvapürét a túróval tálalás előtt.