Aszaltszilva-krém



(Créme de pruneaux)
¨        4 személyre – előkészítés: 15 perc – főzés: 1 óra
¨        400 g aszalt szilva, 20 cl vörösbor, 2 zacskó vaníliás cukor, 200 g túró
Áztassuk egy éjszakára vízbe az aszalt szilvát. Következő nap forraljuk fel a vizet és főzzük kis lángon 30 percig. Magozzuk ki.
Tegyünk félre kb. 3 decit a szilva főzővizéből. Ehhez tegyük hozzá a vörösbort és a vaníliás cukrot, főzzük tovább gyenge tűzön 30 percig.
Turmixoljuk le a lecsepegtetett szilvát. Adjunk hozzá a megfőtt szirupból annyit, hogy krémszerű legyen. Tegyük be a hűtőbe.
Tálalás előtt osszuk négyfelé, körítsük a túróval és szilvaszemekkel.
Össze is keverhetjük a szilvapürét a túróval tálalás előtt.