(Cotelette d´agneau á
lárdennaise)
¨
12 szelet kisebb borda (kb. 1,5 kg), karikára
vágva 4 hagyma és 6 póré fehérje, 75 dkg zsenge zöldbab, 1 kg burgonya, 6 dkg
vaj, 2 ek. vágott petrezselyem, 1 l húslé, fűszercsomó (babér, tárkony,
kakukkfű), 1 gerezd fokhagyma, só, bors.
4 dkg vajon hirtelen átsütjük a
bordákat, enyhén sózzuk, borsozzuk, kiszedjük, melegen tartjuk.
A visszamaradt vajban üvegesre
pároljuk a hagymákat, felöntjük meleg húslével, beletesszük a fűszercsomagot,
fokhagymát, petrezselymet, zöldbabot, vastag karikákra vágott burgonyát, a
húst.
Fedő alatt 1 órán át, főzzük.
Ital: száraz vörösbor.