(Catigot dánguille)
¨
1,5 kg angolna, 2 dl olaj, 2 hagyma, 3 nagy
paradicsom, 7 gerezd fokhagyma, 1 paradicsompaprika, kevés zellerlevél, 1
babér, 1 l száraz vörösbor, só, bors.
A megtisztított, megnyúzott
angolnát 7 cm-es darabokra vágjuk.
Lehetőleg cserépfazékba (vagy
zománcosba) olajat öntünk, beleszórjuk az apróra vágott hagymát, a meghámozott,
kimagozott, negyedelt paradicsomot, az ujjnyi csíkokra vágott paprikát, a
fokhagymagerezdeket. Hozzáadjuk a fűszereket, sót.
Közepes tűzön 20-25 percig pároljuk,
beletesszük a halat, és 5 percig erős lángon sütjük.
Felöntjük a borral, ezzel 25
percig főzzük.
Forrón tálaljuk.
Ital: száraz vörösbor.